Gepubliceerd 19/04/2022 Hoe kan je kaarten voor evenementen en concerten kopen?
Hoe kan je kaarten voor evenementen en concerten kopen?
Na twee jaar lang geen concerten, evenementen of festivals vanwege Covid, mag het nu allemaal weer. Wat een feest! Kan jij niet wachten op je favoriete band te zien op treden op een festival of ga je graag naar Zwarte Cross of andere evenementen? Dat is vanaf nu weer mogelijk. Alhoewel, als je tickets hebt voor het evenement. En dat kan soms nog een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker nu concerten en evenementen een paar keer zijn verschoven, kan het zijn dat ze bij voorbaat al uitverkocht zijn. Gelukkig zijn er ook weer tal van nieuwe festivals, concerten en andere dingen waar je naar toe kunt gaat. Hoe kom je nu aan kaarten en hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk? Wij leggen het hier voor je uit.

Wanneer start de kaartverkoop?


De meeste tickets voor festivals, concerten en evenementen koop je online. Dit werkt heel gemakkelijk, je hoeft nu niet meer uren in een rij te liggen voor een postkantoor, maar je staat in een digitale rij. Wanneer je naar een optreden van een artiest of naar een evenement wilt is de eerste stap op goed te weten wanneer de kaartverkoop start. Je moet zowel de datum als het tijdstip weten. Alleen de datum is niet genoeg. Zo was concert van de Rolling Stones al binnen 10 minuten uitverkocht. Deze informatie vind je op de website van desbetreffende artiest of evenement waar je naar toe gaat. Daarnaast wordt het vaak ook wel op social media kanalen gedeeld. Daarnaast kan het ook zijn dat op de site van de artiest wel de datum en tijdstip staat vermeld, maar dat je daar niet de kaarten kunt kopen. Zoek dan op via welke verkopende organisatie de tickets worden verkocht. Soms moet je je al van te voren aanmelden voor de pré sale of voor de verkoop van kaarten. Het is slim om dan al een account aan te maken. Zo ben je goed voorbereid.

Hoe bestel je tickets?


Als je eenmaal weet wanneer de kaartverkoop voor de tickets start dan is het een kwestie van afwachten. Zorg dat je met je pinpas klaar zit achter je laptop, tablet of telefoon. Log op jouw account in, een paar minuten voordat de kaartverkoop start op de website van de kaartverkoop. Zodra de kaartverkoop start kom je in een digitale wachtrij. Dit is een rij die bestaat uit allemaal toestellen (mensen) die kaarten willen kopen. Veel mensen loggen in met zowel met hun telefoon, tablet als met hun laptop. Zo maken ze meer kansen om kaarten te bemachtigen. Let wel op dat je de website niet ververst of weg klikt, want dan ben je je plaats in de rij kwijt. Vaak moet je tussen de 10 minuten en een half uur wachten. Soms kan het nog wel eens langer duren. Maar blijf wachten totdat je op de verkooppagina komt of totdat de melding verschijnt dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn.

Koop je kaarten


Ben je door de wachtrij heen? Dan heb je vaan 10 tot 15 minuten om je bestelling af te ronden. Kies het aantal kaarten uit wat je wilt hebben. Bij een concert in een zaal moet je direct ook je stoelnummers uitkiezen. Daarna wordt je doorgeleid naar een betaalomgeving en betaal je je tickets. Pas wanneer de betaling is geslaagd, heb jij de tickets in handen. Nouja, de digitale tickets worden per e-mail vaak naar je toegezonden. En dan is het aftellen naar het concert of evenement. Alvast veel plezier!